Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απόλλων Τυρού - Κορωνίς Α.Ο.

Τη δεύτερη της νίκη κατάφερε να πετύχει η ανδρική ομάδα του Απόλλωνα, στη Β' φάση του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑΚ, επικρατώντας της ομάδας του Λυγουριού 61-54, σε αγώνα που διεξήχθει το Σάββατο 24/3 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Λεωνιδίου. Η ομάδα μας για ένα ακόμα αγώνα κατέβηκε στο γήπεδο με λίγους παίχτες (7) ,καθώς οι εξωγηπεδικές υποχρεώσεις κάποιων παιχτών δεν τους επιτρέπουν να βοηθούν την ομάδα στα παιχνίδια της Β' φάσης. Η ομάδα του Λυγουριού, που στον πρώτο γύρο είχε νικήσει τον Απόλλωνα με 20 πόντους διαφορά, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, προηγούμενη με 6-0 στην αρχή του αγώνα και συνεχίζοντας με πιεστική άμυνα και ευστοχία στα τρίποντα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 30-18. 

Οι παίχτες του Απόλλωνα αφυπνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η διαφορά είχε φτάσει στους 14 πόντους για την ομάδα του Λυγουριού, η ομάδα μας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με ένα καταπληκτικό σερί στην επίθεση σε συνδυασμό με σκληρή άμυνα κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 41-40. Στη συνέχεια του αγώνα και παρά την κούραση των παιχτών από την υπερπροσπάθεια, οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η δυνατή άμυνα, που υποχρέωσε την ομάδα του Λυγουριού σε πολλά άστοχα σουτ, οδήγησε τον Απόλλωνα στην νίκη με 61-54.

Για την ομάδας μας : Κριμήτσος Κ. 8π. (2τρ), Μένης Π. 4π., Τσουκάτος Δ. 23π. (3τρ), Μένης Χ. 14π. (1τρ), Κριτηκός Ν. 10π. (1τρ), Δραπέτης Π., Παρασκευάς Θ. 2π.

Σχόλιο : Οι παίχτες του Απόλλωνα πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη, κυρίως γοήτρου, αφού είχε γνωρίσει διαδοχικές ήττες ( 7 συνεχόμενες ) αντιμετωπίζοντας σαφώς ανώτερες ομάδες με καλύτερη οργάνωση και με τις περισσότερες να κατεβαίνουν στο γήπεδο με 12 παίχτες. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, τόσο ο προπονητής όσο και οι παίχτες,  δείχνουν μία υπεύθυνη και σοβαρή στάση απέναντι στο πρωτάθλημα και τις αντίπαλες ομάδες, κατεβαίνοντας σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και με 5 παίχτες ( όπως στο Βέλο ), κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση των αντιπάλων. 

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στο τέλος η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Είναι σημαντικό λοιπόν, ειδικά για τα νέα παιδιά της ομάδας, που παρά τις δυσκολίες, δείχνουν χαρακτήρα και συνεχίζουν να προσπαθούν, κάνοντας αυτό που αγαπάνε, και για αυτό και μόνο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

1 σχόλιο:

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι σε κόσμιο ύφος, ευχαριστώ!