Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το μέλλον του Γ.Σ.Τυρού... (Ακαδημίες)

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 16:30 μέχρι και τις 18:00 τα παιδιά του Δημοτικού (6-12 ετών) μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ από τον προπονητή του Γ.Σ.Τυρού, Δημήτρη Τσουκάτο, και φαίνεται να το διασκεδάζουν.





Η απόφαση, από τη φετινή χρονιά, να συμμετέχουν στις προπονήσεις παιδιά από έξι ετών και πάνω και οι προπονήσεις να γίνονται στο Δημοτικό σχολείο του Τυρού διευκόλυνε τόσο τους μικρούς μας φίλους όσο και τους γονείς τους με αποτέλεσμα οι προπονήσεις των ακαδημιών να έχουν μεγάλη συμμετοχή.




Η προσπάθεια που γίνεται έχει την στήριξη όλων των γονιών, με την οικονομική συμμετοχή των οποίων, την βοήθεια ενός χορηγού (Ασφάλειες ΠΕΤΡΟΥ) και του Συλλόγου αγοράστηκε αθλητικό υλικό (εμφανίσεις προπόνησης και σακίδια πλάτης) ώστε να δώσουν στα παιδιά ένα ακόμα κίνητρο για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις και φυσικά να ενισχύσει το στοιχείο της ομαδικότητας ανάμεσα τους.


Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην περιοχή μας, λόγω της έλλειψης ενός κλειστού γυμναστηρίου αναγκάζουν τα παιδιά να προπονούνται στο κρύο, κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ χάνουν πολλές προπονήσεις λόγω βροχής. 

Παρόλα αυτά η διάθεση των μικρών μας αθλητών για να παίξουν, να διασκεδάσουν και φυσικά να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ είναι αυτή που τα οδηγεί τρεις φορές την εβδομάδα στο γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού σχολείου, με τους γονείς να βρίσκονται στο γήπεδο και να τα θαυμάζουν.




Ελπίζουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση και στο μέλλον να είναι σε θέση να στελεχώσουν τις μεγαλύτερες ομάδες του Γ.Σ.Τ. με την ευχή κάποια μέρα να διακριθούν.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι σε κόσμιο ύφος, ευχαριστώ!