Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σπάρτακος Άργους - Απόλλων Τυρού 64-68

Ο Απόλλων Τυρού σε ένα δυνατό παιχνίδι κατάφερε να νικήσει τον Σπάρτακο Άργους με 68 -64 . Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Απόλλωνα που κατέβηκε με δέκα παίχτες στο γήπεδο καθώς είχε δύο σημαντικές απουσίες. Ο Σπάρτακος Άργους κατέβηκε πλήρης στο γήπεδο και ενισχυμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τους Μένη Π. (θέση-1), Μένη Χ (2), Κριμήτσο Κ. (3), Τσουκάτο Δ. (4) και Λυσίκατο Μ. (5).
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Σπάρτακο να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά ο Απόλλωνας είχε τις απαντήσεις και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 17-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η συνέχεια ήταν ανάλογη με το επιμέρους σκόρ να είναι 12-14, και τον Απόλλωνα να πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενος με δύο πόντους (29-31), αλλά και με δύο βασικούς του παίχτες φορτωμένους με τρία φάουλ΄.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά, με τον εκπληκτικό και σ αυτό το παιχνίδι Τσουκάτο(παίχτης - προπονητής) να κάνει τη διαφορά. Ο Απόλλωνας με εξαιρετική άμυνα, δέχθηκε μόλις 10 πόντους, και καλές επιλογές στην επίθεση, σκόραρε 18, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 10 πόντους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ένας πραγματικός άθλος για τους παίχτες του Απόλλωνα καθώς έχασε κατά σειρά με 5 φάουλ, τους Λυσίκατο Μ, Παρασκευά Θ. , Τσουκάτο Δ. , Κριμήτσο Κ. και Μένη Χ.. Οι παίχτες του Σπάρτακου κέρδιζαν συνέχεια φάουλ και πήγαιναν στη γραμμή της "φιλανθρωπίας" ενώ για τον Απόλλωνα που στα τρία τελευταία λεπτά αγωνιζόταν με τον κίνδυνο να μείνει και με τέσσερις παίχτες στο παρκέ, αγωνίστηκαν οι Κότσυφας Π. (15 χρονών) και Μητσινίκος Χ., ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε φέτος με τον Απόλλωνα.
Ο Σπάρτακος κατάφερε να πετύχει 25 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενος τις αποβολές των παιχτών του Απόλλωνα αλλά τα δύο τρίποντα του Κριμήτσου Κ. (μέχρι να αποβληθεί 4 λεπτά πριν τη λήξη) και οι 7 συνεχόμενοι πόντοι του Μένη Π. σε συνδυασμό με την πολύτιμη βοήθεια των υπόλοιπων παιχτών σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να κρατήσουν μπροστά στο σκορ των Απόλλωνα ο οποίος έκλεισε το τέταρτο δεκάλεπτο με 19 πόντους. Το τελευταίο καλάθι το σημείωσε ο "μικρός" Κότσυφας Π. , σφραγίζοντας τη νίκη για τον Απόλλωνα με 68-64.

Τα μόνα στατιστικά που μπορούμε να έχουμε για το παιχνίδι είναι όσα προκύπτουν από το φύλλο αγώνος. Για τον Απόλλωνα αγωνίστηκαν και σκόραραν :
Κριμήτσος Κ. 13π (3τρ.), Μένης Π. 16π (2τρ.) Τσουκάτος Δ. 27π (4τρ.), Μένης Χ. 2π, Κρητικός Ν. 2π, Κότσυφας Π 2π Λυσίκατος Μ. 4π., Παρασκευάς Θ. 2π, Ζαμπούνης Σ., Μητσινίκος Χ.

Η συνεισφορά των παιχτών δεν περιορίζεται μόνο στο σκορ όμως, καθώς στο φύλλο αγώνος δεν μπορεί να φανεί η εξαιρετική ομαδική και ατομική δουλειά, σε άμυνα, ριμπάουντ αλλά και ενέργεια μέσα στο παιχνίδι.

Σχόλια :
1. Ο Απόλλωνας έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους δύο διαιτητές του αγώνα, καθώς επέδειξαν μία μεγαλύτερη ευαισθησία όσον αφορά στα σφυρίγματα που έδωσαν υπέρ του Σπάρτακου. Απλά αναφέρουμε ότι κατά του Απόλλωνα καταλογίστηκαν 32 φάουλ (με 5 παίχτες να αποβάλλονται από το παιχνίδι λόγω 5 φάουλ), ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή στον 15χρονο Μένη Χ. επειδή "τόλμησε" να ρωτήσει τον ένα εκ των διαιτητών για την απόφαση του να του καταλογίσει φάουλ. Ο Σπάρτακος, που είχε μόνο 19 φάουλ κατά, σημείωσε 20 πόντους με ελεύθερες βολές ενώ ο Απόλλωνας 11 πόντους εκτελώντας περίπου τις μισές βολές.
2. Αδιαμφισβήτητος MVP του αγώνα ο "σεληνιασμένος" στο Σαββατιάτικο αγώνα Τσουκάτος Δ. που πέτυχε 27 πόντους, σημειώνοντας 4 τρίποντα και έχοντας εξαιρετικά στατιστικά, μέχρι βέβαια και αυτός να αποβληθεί με 5 φάουλ.
3.Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίχτες του Απόλλωνα για την προσπάθεια τους, και για την ψυχραιμία που έδειξαν και δεν παρασύρθηκαν από τα "προκλητικά" σφυρίγματα των διαιτητών.
4. Ευχαριστούμε τον Ζαμπούνη Σ. που κατέβηκε από την Αθήνα για να ενισχύσει την ομάδα, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αφήνουν φροντιστήρια και δουλειές, για να κάνουν αυτό που αγαπάνε, να παίξουν μπάσκετ για τον Απόλλωνα.

1 σχόλιο:

  1. Κατι πρεπει να γινει με τουσ διαιτητες στα τοπικα.Τουλαχιστον προκλητικη μπορει να χαρακτηριστουν στα σφυριγματα τουσ οι δυο διαιτητες.παρολο αυτα μπραβο σε ολους τους παιχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι σε κόσμιο ύφος, ευχαριστώ!