Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αξιολόγηση παιχτών.


Σε μία τόσο μεγάλη νίκη  για παιδιά – αθλητές που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε τίποτα αρνητικό. Επειδή η ομάδα αγωνίζεται σχεδόν πάντα χωρίς φιλάθλους, επειδή δεν κλειστό γήπεδο μπάσκετ στον Τυρό, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη αξιολόγηση των παιχτών, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα νέα της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα.

Τσουκάτος Δημήτρης :  Προπονητής και παίχτης της ανδρικής ομάδας. Ουσιαστικά ο λόγος που υπάρχει η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα και λειτουργούν όλα τα τμήματα αυτής. Πολλές φορές, αν όχι όλες, τρέχει μόνος του για να ρυθμίσει όλα τα θέματα που αφορούν τα τμήματα μπάσκετ του Απόλλωνα. Μετά τη μικρή εισαγωγή που σίγουρα του αξίζει η εμφάνιση του στον αγώνα ήταν τουλάχιστον εμφατική. Δεν αποτελεί τυχαία το πρότυπο όλων των παιχτών του Απόλλωνα. Αγωνίστηκε 35 λεπτά, μέχρι να αποβληθεί – αδίκως – με 5 φάουλ, και σημείωσε 27 πόντους, με 4 τρίποντα και εξαιρετικά στατιστικά. Αναμφίβολα ο MVP του αγώνα και το μυαλό της ομάδας.

Μένης Παναγιώτης :  Δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία παίχτης του Απόλλωνα, αγωνίστηκε στη θέση 1, οργάνωσε πολύ καλά τις επιθέσεις της ομάδας και με τις διεισδύσεις του δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα τον αντιπάλων και κέρδισε αρκετά φάουλ. Ο μόνος από τους βασικούς παίχτες της ομάδας που κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος και να μην αποβληθεί με φάουλ, με την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να πετύχει σημαντικούς πόντους στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν οι αντίπαλοι και οι διαιτητές πίεζαν!!! Η ψυχραιμία του από τη γραμμή των βολών έδωσε σημαντικούς πόντους νίκης στην ομάδα. Συνολικά σημείωσε 16 πόντους, με 2 τρίποντα.

Κριμήτσος Κωνσταντίνος : Επανήλθε στην ομάδα από τα μέσα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και βοήθησε αρκετά στους αγώνες που πήρε μέρος σημειώνοντας πολλά τρίποντα. Φέτος ξεκίνησε μουδιασμένα (2 πόντους στο πρώτο παιχνίδι) αλλά απέναντι στο Σπάρτακο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Αποβλήθηκε και αυτός με 5 φάουλ, που μόνο οι διαιτητές είδαν, 3,5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Δεν ήταν στα συνηθισμένα ποσοστά του αλλά με 2 στα 3 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στους 10 πόντους, μέχρι που αποβλήθηκε. Συνολικά πέτυχε 13 πόντους με 3 τρίποντα.

Μένης Χριστόφορος : Μόλις 15 χρονών και ήδη με ένα χρόνο εμπειρίας στην κατηγορία φέτος αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ξεκίνησε βασικός λόγω των απουσιών, αλλά μόνο αγχωμένος δεν ήταν. Τα αθλητικά του προσόντα και η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ βοήθησαν πολύ την ομάδα, με πιεστική άμυνα στον αντίπαλο play maker αλλά και με πολύ καλές τοποθετήσεις στην επίθεση έκανε αισθητή την παρουσία του, παίζοντας σαν έμπειρος παίχτης. Σημείωσε 2 πόντους, έκλεψε μπάλες και πήρε ριμπάουντ. Το παράσημο από τον αγώνα μία τεχνική ποινή, επειδή ….. κανείς δεν κατάλαβε το λόγο!!

Κρητικός Νίκος : Και αυτός στην ίδια κατηγορία με τον Χριστόφορο, 15 χρονών με θέληση και διάθεση για μπάσκετ. Σίγουρα το επόμενο play maker του Απόλλωνα, με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και δυνατή άμυνα. Έδωσε ανάσες στους βασικούς και όταν χρειάστηκε μετά τις αποβολές παιχτών αγωνίστηκε για αρκετή ώρα στη θέση 2. Άλλος ένας παίχτης που φέτος θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και που σύντομα αναμένεται να αποδώσει ανάλογο μπάσκετ με αυτό που μας έχει συνηθίσει στα μικρότερα τμήματα της ομάδας μπάσκετ. Πέτυχε 2 πόντους, και έδωσε την ασίστ που σφράγισε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Κότσυφας Παναγιώτης : Συμπληρώνει την τριάδα των 15χρονων που ακολουθούν από πέρσι την αντρική ομάδα και που αναμένεται να αγωνίζονται και να πρωταγωνιστούν σ αυτή τα επόμενα χρόνια. Μπήκε στον αγώνα το τελευταίο 1,5 λεπτό, έπαιξε καλή άμυνα, έκανε έξυπνα φάουλ και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τελευταίο καλάθι του αγώνα, που το σημείωσε σε αιφνιδιασμό για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας μας.

Παρασκευάς Θοδωρής : Ύστερα από απουσία πολλών ετών από την αντρική ομάδα του Απόλλωνα, επέστρεψε για να δώσει όγκο και δύναμη στη ρακέτα της ομάδας. Η εμφάνιση του σίγουρα καθοριστική καθώς καθάρισε πολλά ριμπάουντ και έπαιξε δυνατή άμυνα απέναντι στους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας, που υπερτερούσε σε δυνατά κορμιά. Παίχτης για τη βρώμικη δουλειά που βοηθάει και στην επίθεση με τις τοποθετήσεις του, αποβλήθηκε και αυτός με 5 φάουλ. Πέτυχε δύο πόντους σημειώνοντας καλάθι και φάουλ, χωρίς όμως να αξιοποιήσει τη βολή. Αναμένεται με τη διάθεση και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ να δώσει αρκετές λύσεις στην ομάδα και στη συνέχεια.

Λυσίκατος Μιχάλης : Βασικός ψηλός της ομάδας στα 17 του με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση αλλά με μόλις ένα χρόνο εμπειρίας και αυτός στο αντρικό. Φορτώθηκε νωρίς με 3 φάουλ και αναγκάστηκε να παίζει προσεκτικά. Πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, όπου προσέφερε 4 πόντους, ενώ κέρδισε και πολλές μονομαχίες και στα δύο καλάθια. Πολλά συγχαρητήρια στο Μιχάλη που ενώ φέτος είναι χρονιά Πανελληνίων για αυτόν συμμετέχει όσο του επιτρέπει το πρόγραμμά του στις προπονήσεις και ακολουθεί την ομάδα στους αγώνες.

Ζαμπούνης Σωτήρης : Από τους σχετικά έμπειρους παίχτες της ομάδας, ποιοτικός παίχτης που αγωνίζεται τόσο στο τρία όσο και στο τέσσερα. Προσθήκη της τελευταίας στιγμής, καθώς, προς τιμήν του, κατέβηκε από την Αθήνα, όπου σπουδάζει, για να ενισχύσει την ομάδα του, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Στο παιχνίδι κλήθηκε να βοηθήσει στη θέση 4 και οι λύσεις που έδωσε ήταν σημαντικές, ειδικά στον τομέα της άμυνας και των ριμπάουντ. Από τους λίγους που κατάφερε να μείνουν στο παρκέ μέχρι τη λήξη του αγώνα, με την εμπειρία του καθοδήγησε και τους υπόλοιπους παίχτες.

Μητσινίκος Χρήστος: Με λίγες μπασκετικές παραστάσεις αλλά εξαιρετικά αθλητικά προσόντα και θέληση για δουλειά ο Χρήστος βοηθάει την ομάδα του Απόλλωνα φέτος. Δεν έχει μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα αλλά με τον καιρό αναμένεται να βελτιώνεται καθώς προσπαθεί πολύ στις προπονήσεις. Αγωνίστηκε τα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα και έπαιξε πολύ καλές άμυνες.

Πέρα από την ατομική αξιολόγηση των παιχτών αξίζει να αναφερθούμε και στην πολύ καλή ομαδική δουλειά. Η ομάδα έχοντας κάνει πολύ καλή προετοιμασία υπό τις οδηγίες του προπονητή-παίχτη Τσουκάτου Δημήτρη, αποδίδει πολύ καλό και ομαδικό μπάσκετ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ελπίζουμε σε ανάλογη πορεία στην συνέχεια με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων, παιχτών και «παραγόντων» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι σε κόσμιο ύφος, ευχαριστώ!